Kipper tandemasser Anssems

Uitvoeringen
Van Raaij Aanhangwagens levert drie verschillende kippers in van Anssems. De KSX 2500, met een totaal draagvermogen van 2.500 kg, is zowel leverbaar handmatig als elektrische.

De KSX 3000, met een totaal draagvermogen van 3.000 kg is uitsluitend leverbaar met een elektrisch. De elektrische pomp is voorzien van een accu. Deze hoeft zelfs bij veelvuldig gebruik slechts eens per week geladen te worden.

Al onze uitvoeringen hebben standaard de mogelijkheid om driezijdig te kiepen, u kunt dus zowel achterwaarts als zijwaarts kiepen. Om van kieprichting te veranderen hoeft u slechts één pen te verplaatsen.

Alle Anssems kippers zijn voorzien van een veiligheidssteun onder de kiepbak, waardoor u veilig onderhoud kunt plegen aan uw aanhangwagen. Bij de elektrische uitvoeringen is er een hoofdstroomschakelaar waarmee u de stroom van de aanhangwagen af kunt halen. De elektrische kippers hebben een afstandsbediening, waarmee u de kipper vanaf een afstandje kunt bedienen en u meteen goed zicht heeft op het lossen van de lading.

Multifunctioneel
Met de Anssems-bakwagen kunt u allerlei ladingen vervoeren. De borden met een hoogte van 35 centimeter zorgen voor een groot volume. Losse delen maar ook lange delen zijn geen probleem om te laden omdat het voor- en achterbord eenvoudig neergeklapt kunnen worden. Het voorbord rust dan op de dissel, het achterbord op twee uittrekbare kokers, terwijl de verlichting nog gewoon zichtbaar blijft.

Stabiliteit
Het stalen chassis van de kipper bestaat uit twee delen; een boven- en onderchassis. De V-dissel heeft een lengte van 145 cm, hierdoor heeft de aanhangwagen een zeer stabiele wegligging. De assen, oplooprem en koppeling die gemonteerd zijn, zijn van een hoogwaardige kwaliteit. Kippers worden vaak zwaar geladen, vandaar dat wij kiezen voor een stalen bodemplaat met een dikte van 2,5 mm. Deze plaat bestaat uit één deel, zodat er geen naden ontstaan. Kokers van het bovenchassis vormen een zeer goede ondersteuning voor de bodemplaat.

Diverse geleverde Anssems kippers.