Plateauwagen enkelasser Anssems

Uitvoeringen
Van Raaij Aanhangwagens levert drie verschillende modellen plateauwagens van Anssems. De PSX 1400, PSX 2500 en PSX 3000. Ze zijn alle drie geremd en in verschillende afmetingen uitgevoerd.

De PSX 1400 is een enkelasser met een totaal draagvermogen van 1.400 kilogram. De aanhangwagen is uitgevoerd met kleine wielen en banden, wat een lage laadvloer als resultaat geeft. De PSX 2500 en PSX 3000 met een draagvermogen van respectievelijk 2.500 en 3.000 kilogram zijn beide tandemassers. De PSX 3000 is verlaagd uitgevoerd. De plateauwagens worden standaard uitgevoerd met 30 cm hoge aluminium borden, die rondom neerklapbaar zijn.

Stabiliteit
De plateauwagen heeft een zeer stabiele wegligging. De stevige constructie van het chassis met een V-dissel van 145 cm zorgt hiervoor. De gemonteerde assen en oplooprem zijn van hoogwaardige kwaliteit. Bij de keuze van assen van de PSX 1400 en de PSX 2500 is een royale reserve ingecalculeerd. Hierdoor is het draagvermogen van de assen hoger dan het totaal draagvermogen van de aanhangwagen. Zo wordt bij het type PSX 1400 een as met een draagvermogen van 1.500 kilogram gemonteerd en bij de PSX 2500 zijn dat twee assen met elke een draagvermogen van 1.300 kilo.

Veiligheid
Als het om veiligheid gaat telt niet alleen de stevige constructie van de aanhangwagen maar is het vooral ook van belang om goed zichtbaar te zijn voor andere weggebruikers. Om dat te bereiken, is de verlichting, die volgens EG-richtlijnen wordt gemonteerd, uitgebreid met zogenoemde zijmarkeringslichten. Deze zijmarkeringslichten zijn ook zichtbaar als de zijborden neergeklapt zijn. Moet u bijvoorbeeld in het donker laden, dan wordt u toch gezien.

Gebruiksgemak
Doordat de borden rondom neergeklapt kunnen worden, is het laden en lossen zeer eenvoudig. Er hoeft namelijk niet over de borden heen getild te worden. Een ander voordeel is dat met een heftruck geladen en gelost kan worden. Bovendien is beschadiging van de borden en verlichting niet meer mogelijk, want die bevinden zich geheel onder de bak en dus buiten het bereik van de heftruck.

Het vastbinden van de lading kan snel en veilig bij deze plateauwagen. Hiervoor zijn acht bindogen onder de vloer en acht bindhaken in de vloer gemonteerd.

Plateauwagen enkelasser anssems PSX optie gaasrek