Onderhoud

Waarom van Raaij aanhangwagens regelmatig onderhoud aanbeveelt.

Goed onderhoud is van levensbelang voor uw aanhangwagen én voor de verkeersveiligheid. Bij een regelmatig gebruik van de aanhangwagen is een jaarlijkse onderhoudsbeurt aan te bevelen. Gebruikt u uw aanhangwagen alleen tijdens de vakantie, dan kan onderhoud eens per twee jaar voldoende zijn.

Onze werkplaatsen en onderdeel voorraden zijn er op ingericht om snel en vakkundig uw aanhangwagen te repareren. Alle reparaties worden volgens de BOVAG richtlijnen uitgevoerd

Onze werkplaats met meerdere bruggen voor onderhoud werkplaats voor onderhoud

Wanneer u vooraf een prijsindicatie van de kosten wilt hebben is dit altijd mogelijk.

De onderhoudsbeurt door onze gecertificeerde AWB keurmeesters met onderhoudscertificaat

Deze onderhoudsbeurt wordt uitgevoerd door onze speciaal daarvoor opgeleide gecertificeerde AWB-keurmeesters. Ze kijken standaard naar de remmen, de assen en het chassis, de opbouw en natuurlijk de verlichting. Indien nodig zullen ze onderdelen vervangen of repareren, zodat u weer veilig op weg kunt. Na het onderhoud ontvangt u de keurings-jaarsticker in combinatie met een onderhoudsrapport, als bewijs dat uw aanhangwagen goed is onderhouden volgens de BOVAG-kwaliteitseisen. Deze onderhoudsbeurt uitgevoerd door onze AWB-gecertificeerde keurmeesters wordt ook erkend voor de jaarlijkse VCA-keuringen voor bedrijven. Tevens is van Raaij officieel service partner van AL-KO, BPW, Knott, WAP remsystemen.

Onze monteurs maken dan eerst een overzicht met de te verwachten werkzaamheden, u kunt dan beslissen wat u wilt laten repareren/vervangen. Ook bij onverwachte kosten wordt u altijd eerst door ons op de hoogte gesteld.

Aanpassingen van uw aanhangwagen of trailer

Tevens zijn wij de specialist als er individuele aanpassingen aan uw aanhanger verricht moeten worden. Het aanbrengen van een huif, de montage van een spoiler, een lier, extra positielampen, noem het maar op, het kan allemaal deskundig in eigen werkplaats worden uitgevoerd.

Onderdelen en accessoires

Onderdelen en accessoires voor aanhangwagens worden overigens ook los verkocht. Op deze manier kunt u zelf de nodige aanpassings- of reparatie-werkzaamheden verrichten. Kijk hiervoor ook naar de mogelijkheden in ons submenu Onderdelen.